علت و درمان دندان های حساس
نوشته شده توسط : najma

از مشکلات رایج دندان در افراد حساسیت دندان می باشد. که در اثر تماس و مصرف مواد خوراکی، غذایی و نوشیدنی در دماهای خاص باعث ایجاد درد و ناراحتی دندان می شود، که موقتی است. درد به وجود آمده از پایانه های عصب دندان شروع می شود، که قابل درمان می باشد. از علائم حساسیت دندان می توان به دردی تیز و ناگهانی که در دندان شروع می شود، در اثر خوراکی های اسیدی، داغ، سرد، شیرین و یا جریان هوا اشاره کرد. در این مقاله با ما همراه باشید، تا با علت و درمان دندان های حساس آشنا شوید.

علت حساسیت دندان چیست؟

حساسیت دندان که به آن فوق حساسیت عاج دندان نیز گفته می شود، معمولا به مرور زمان و در اثر بروز مشکلاتی مانند ساییدگی مینای دندان و تحلیل رفتن لثه ها (زمانی که بافت لثه از دندان جدا می شود و ریشه در معرض دید قرار می گیرد) رخ می دهد. به قسمت نرم داخلی دندان، عاج دندان می گویند، که از مینای دندان محافظت می کند و همچنین لثه ها از ریشه دندان محافظت می کنند.

زمانی که لثه تحلیل برود و یا ساییدگی مینای دندان رخ دهد، پوششی که از عاج دندان محافظت می کرد، از بین می رود. این موضوع باعث ایجاد حساسیت دندانی می شود. عواملی که باعث آسیب پذیر شدن عاج دندان می شود شامل شکستگی یا ترک خوردگی دندان، پوسیدگی دندان، ساییدگی مینای دندان و تحلیل رفتن لثه می باشد. این مشکل معمولا در سن 20 تا 50 سالگی بین افراد دیده می شود. برای حل این مشکل باید به دندانپزشک مراجعه کنید، تا بعد از معاینه دندان ها راهی برای حل این مشکل به شما ارائه دهد.

چه عواملی باعث بروز حساسیت دندانی می شود؟

عوامل زیادی باعث ایجاد حساسیت های دندانی می شود، که در سطر زیر به آن ها اشاره شده است:

  • همان طور که در بالا گفته شد یکی از دلایل بروز حساسیت دندان تحلیل رفتن لثه ها می باشد. به همین دلیل حساسیت دندان در افرادی که مبتلا به بیماری های پریودنتال  یا بیماری های لثه ای می باشند، دیده می شود.
  • استفاده از مسواک های سخت برای مسواک زدن و یا مسواک زدن نادرست باعث ساییدگی مینای دندان می شود. که در اثر ساییده شدن مینای دندان، عاج دندان نیز آسیب پذیر می شود و یا لثه تحلیل می رود.
  • افرادی که دندان هایشان را روی هم فشار می دهند و یا دندان قروچه می کنند، دچار ساییدگی مینای دندان و در نهایت حساسیت دندانی می شوند.
  • ترک خوردن و یا شکستگی دندان باعث تجمع باکتری ها در آن قسمت می شود. این موضوع باعث ملتهب شدن پالپ دندان، عفونت و یا آبسه دندانی می شود.
  • سفیدکننده های دندان گاهی باعث ایجاد حساسیت دندانی می شود. زیرا این سفیدکننده ها دارای مواد شیمیایی ای هستند، که باعث آسیب رسیدن به مینای دندان می شوند.
  • مصرف خوراکی های اسیدی نیز باعث ساییدگی مینای دندان می شود.
  • از دیگر عواملی که باعث ایجاد حساسیت دندانی می شود می توان به روت پلنینگ، جرم گیری دندان، عمل های ترمیمی و روکش کردن اشاره کرد.
  • زمانی که دندان دچار پوسیدگی می شود و شما آن دندان پوسیده را پر می کنید، ممکن است دندانتان دچار حساسیت شود که بعد از چند هفته رفع می شود.

درمان حساسیت دندانی

زمانی که دندان دچار حساسیت می شود، علائم و درد این حساسیت دندانی از بین نمی رود، تا زمانی که دلیل حساس شدن دندان ها مشخص و درمان نشود،  فقط این درد کم و یا زیاد می شود. امروزه درمان های متفاوتی برای تسکین این درد وجود دارد، که باید برای درمان آن ابتدا به دندانپزشک مراجعه کنید، تا علت درد را تشخیص دهد. سپس راهی برای درمان آن به شما تجویز کند. در سطر زیر به روش های رایجی که برای درمان حساسیت دندانی وجود دارد، اشاره شده است:

  • روکش و باندینگ

به کمک روکش و یا باندینگ می توان پوسیدگی های دندانی ای را که باعث ایجاد حساسیت دندانی می شود، ترمیم کرد.

  • فلورایدتراپی

می توانید به کمک فلوترایدتراپی و یا وارنیش فلوراید، عاج یا مینای دندانتان را که حساس شده تقویت کنید. تا حساسیت و درد دندان هایتان کاهش پیدا کند. وارنیش فلوراید یک ژل طلایی ای می باشد، که بر روی سطح دندان های خشک می زنند، تا دندان ها را تقویت کند و سرعت پوسیدگی دندان را کاهش دهد.

  • استفاده از محافظ های دهانی

افرادی که دندان هایشان را روی هم فشار می دهند و یا دندان قروچه می کنند، برای این که بخواهند از دندان هایشان در برابر فشار محافظت کنند، باید از نایت گارد و یا محافظ دهان استفاده کنند. که برای این کار باید به دندانپزشک مراجعه کنند، تا دندانپزشک از دندان هایشان قالب بگیرد، سپس از روی قالب گرفته شده برایشان محافظ دهانی بسازند. این کار باعث کم شدن حساسیت و درد دندانی می شود.

  • سیلانت

همان طور که در بالا گفته شد زمانی که پوشش محافظ ریشه ها از بین می رود، دندان دچار حساسیت می شود. برای درمان آن از شیارپوش یا سیلانت استفاده می کنند. یعنی دندانپزشک دندان یا ناحیه ای که درد می کند، را به کمک سیلانت می پوشاند، تا از تماس مستقیم محرک ها با دندان حساس جلوگیری شود.

  • جراحی پیوند لثه

افرادی که لثه هایشان تحلیل رفته و یا ریشه های دندان به خاطر در معرض آسیب بودن حساس شده باشد، باید برای درمان آن اقدام به جراحی پیوند لثه کنند. در این جراحی دندانپزشک گرافت های لثه را از بافت های بخش های مختلف لثه گرفته و به اون قسمتی از لثه که دچار حساسیت شده پیوند می زند.

  • عصب کشی

گاهی درد دندانی با هیچ  یک از روش های بالا درمان نمی شود، به همین خاطر دندانپزشک باید اقدام به عصب کشی کند. که در این روش پالپ داخل دندان را در می آورد، تا درد ناشی از حساسیت دندانی از بین برود.

  • استفاده از خمیر دندان مخصوص دندان حساس

زمانی که حساسیت دندان هایتان تازه شروع شده باشد، می توانید از خمیر دندان های مخصوص برای دندان های حساس استفاده کنید. این خمیر دندان برای همه افراد مناسب نیست، به همین دلیل باید قبل از استفاده از آن با دندانپزشک مشورت کرده سپس اقدام به استفاده از آن کنید.

  • استفاده از مسواک نرم

اگر دندان هایتان دچار حساسیت شده، بهتر است نحوه مسواک زدنتان را تغییر دهید. علاوه براین برای مسواک زدن از مسواک نرم استفاده کنید، تا دندان هایتان آسیب نبیند.

----------------------

دندان سفید
خمیر دندان ضد حساسیت
خمیر دندان وی وان
خمیر دندان پونه
خمیر دندان پارادونتکس
خمیر دندان طبیعی
خمیر دندان خارجی





:: برچسب‌ها: مارویس ,
:: بازدید از این مطلب : 125
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 11 اسفند 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: